Professzionális monitoring drónpilóta hálózatunk az ország minden pontján elérhető!

A növénytermesztésben használatos drónokkal végzett monitoring tevékenység egyre hangsúlyosabb szerepet kap az elérhető műholdas távérzékelési megoldások mellett. Jól látható, hogy az utóbbi években a legtöbb precíziós technológia megtalálja helyét a piacon és ezáltal a gazdálkodók számára is világossá válik, hogy milyen előnyöket érhetnek el a technológia által.

Elérkezett az idő arra, hogy minden gazdálkodó számára elérhetővé tegyük a technológiát.

Felmérések készítése alapos tudás és drón nélkül?

Az AGRON közel 7 éves tevékenysége a drónnal végzett monitoring technológia fejlesztésében mára óriási tudásbázist hozott létre. Ahhoz, hogy a monitoring tevékenységben rejlő lehetőségeket maximálisan ki tudjuk használni hosszú utat kell bejárni a képzések elvégzésétől az eszközök és a szoftverek beszerzéséig. Egyetlen dologgal azonban sok esetben nem számolunk, ez pedig a felmérések elvégzésére fordított idő és energia. Tapasztalataink alapján 2020 óta szinte exponenciális növekedésnek indult a monitoring drón használat Magyarországon, mellyel a kijuttatási folyamatok optimalizálhatók, a termelés költségei csökkenthetők. Az is jól látható, hogy a drónos felmérések elvégzése bonyolultabb feladat, mint egy egyszerű műholdkép letöltése és ez a tény sok gazdát visszatart attól, hogy ki tudja használni a felmérő drónos technológia előnyeit.

Az utóbbi 4 év során közel 400 mezőgazdasági monitoring drónpilótát képeztünk ki, akik megfelelő tudással és eszközökkel rendelkeznek ahhoz, hogy az egész országot képesek legyenek lefedni. 2022-ben egy nagyszabású pilot programot indítottunk, hogy felmérjük, miképp valósítható meg egy országos monitoring drónpilóta hálózat működtetése, mely képes adatokat szolgáltatni azon gazdálkodóknak, akik nincs idejük arra, hogy maguk végezzék a felméréseket. A programnak köszönhetően kidolgoztuk a hálózat működési feltételeit, elhárítottuk az akadályokat és optimalizáltuk a folyamatokat.

 

Bemutatkozik az AGRON monitoring drónpilóta hálózata!

Fejlett eszközparkkal, a legmodernebb drónokkal, professzionális pilótákkal és kiemelkedő magyarországi szoftveres és szakmai támogatással 2023 januárjától elérhető az AGRON monitoring drónpilóta hálózata. A megrendelőnek csupán egyetlen dolga marad, megrendelni a felmérést az alábbi adatok megadásával: tábla shape, vagy kml fájl, felmérés típusa, időpont. Az eredményt a feldolgozás után online feldolgozó szoftverünkben az AGRONmaps-ben érheti el. Annak érdekében, hogy a monitoring előnyeit érvényesíteni tudjuk, javasolt monitoring program kidolgozása, mely során szakembereink ingyenes online konzultációt tartanak, igényekre szabottan segítenek. A monitoring terv kidolgozásáról korábban a Precíziós Gazdálkodás - Interaktív Magazin 2022. 4. Lapszám 59. oldalán írtunk bővebben.

A monitoring szoftverben minden funkció szabadon használható, és a letöltött kijuttatási tervek, térképek más szoftverekben is hasznosíthatóak.

Legyen szó akár alkalmi felmérésekről, vagy rendszeres monitoringról, szántóföldi, vagy más kultúrákról, mindenkinek van személyre szabott megoldásunk, mellyel előre tervezhet és nem szükséges energiát, időt fordítania erre. Az eredmény egyszerűen csak érkezik, a megrendelő dolga, hogy felhasználja és igénybe vegye a nyújtott előnyöket.

Ismerje meg az AGRON fő ágazatait!

A múlt év során a szervezeti fejlesztéseknek köszönhetően jól definiált ágazatokat alakítottunk ki, hogy a jelenlegi és a jövőbeli partnereink igényeit tökéletesen ki tudjuk szolgálni az oktatások szervezésétől, a drón vásárláson át a feldolgozó szoftverig. Az AGRON 2016-óta áll növénytermesztésben és növénynemesítésben dolgozók rendelkezésére. A parcellás kísérletekban nyújtott több éves szolgáltatás teljes ismeretanyagát az AGRONlabs ágazat képviseli. Célunk, hogy a növényekkel foglalkozó szakembereket, kutatókat hasznos információkkal lássuk el a fejlett statisztikai és adatvizualizációs elemeket tartalmazó szoftveren keresztül.

Azonban nem csak a kutatók számára érdekes a drónos felmérések világa, hiszen a üzemi gazdálkodásban is jelentős eredmények érhetők el a különféle zónásított kijuttatási térképeken keresztül. Az AGRONmaps segítséget nyújt a felmérő repülések megtervezésében, a képfeldolgozásban és az elemzések, kiértékelések elvégzésében. Az online képfeldolgozó szoftver mindenki számára elérhető, de a drónpilóta hálózatunk által készített felmérések eredményei is ezen a felületen keresztül tölthetők le.

Az AGRONacademy immár szélesebb körben kínál képzéseket monitoring drónkezelői végzettség megszerzéséhez, illetve szoftveres képzéseket kutatóknak és gazdálkodóknak. A megfelelő eszközök kiválasztásában és beszerzésében is szakértő kollégáink nyújtanak segítséget, melyet az AGRONtech szolgáltat.

 

Érdeklődik az AGRON szolgáltatásai iránt?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen ingyenes konzultációt!

 
Previous
Previous

Precíziós szakmai összefogás a minőségi bortermelésért Gyöngyösön

Next
Next

Monitoring felmérési tervek készítése a következő szezonra