Érkezik az AGRONmaps térinformatikai szoftver legújabb verziója!

2020-ban indítottuk útjára az első hazai fejlesztésű online drónos képfeldolgozó szoftvert, mely képes volt a drónok által készített fotókból elemzéseket végezni. Ezzel a lépéssel kezdetét vette egy, az agrárdigitalizációt támogató távérzékeléses adatokból dolgozó rendszer működése. Az évek során partnereinkkel való együttműködés során számos visszajelzést kaptunk, melynek köszönhetően a szoftver további fejlesztési iránya egyértelműen kirajzolódott.

 

Komplex térinformatika

A térinformatika mára az agrárium digitalizációjának központi eleme lett. A téradatok gyűjtése, rendszerezése, feldolgozása és megjelenítése kulcsfontosságú az értelmezéshez. Az agráriumban dolgozó gazdálkodók, szakemberek minél több forrásból kapnak megbízható adatokat, annál felkészültebbek lesznek a jövőben és ez által fokozni tudják versenyképességüket. A térinformatika tehát nem csak térképek böngészését jelenti, hanem azt a platformot, ahol a mérhetetlen sok adat könnyen megjeleníthetővé és érthetővé válik.

Ennek szellemében fejlesztettük az AGRONmaps legújabb verzióját, mely mára messze túlmutat a kizárólagosan drónos képfeldolgozáson és a komplex agrár térinformatikára nyit ajtót. Célunk, hogy a ma még bonyolult, rendszer szinten nem kompatibilis, szigetszerű megoldásokat leváltsuk egy egyszerű, interaktív platformra, ahol a gazdálkodó és a gazdaságot segítő szakemberek akár egyszerre is online képesek dolgozni, adatokat megosztani.  A szoftver tehát az “info-layer” filozófiára épül, mely egy rétegszerűen létrehozható információs rendszer, így tetszés szerint végezhetünk elemzéseket. A rétegek lehetnek távérzékeléses forrásokból (műholdas, drónos) származó adatok, talajmintavételek ereményei, táblára vonatkozó időjárás előrejelzések és historikus adatok, kalkulátorok és importált struktúrák is. Fejlett letöltési funkcióinak köszönhetően, gépspecifikusan képes kijuttatási térképeket exportálni szórókeretre, vagy akár permeteződrónra is.

 

Elérhető szakértői csapat, fejlesztések

Az AGRONmaps 2.0 egy olyan szoftveres platform, mely ötvözi az egyszerűen használható online szoftverek és a bonyolultabb feladatok elvégzésére alkalmas megoldások előnyeit. Könnyen használható, bármikor elérhető és nem csak egy digitális monitoring asszisztens, hanem egy teljes szakértői csapat áll a használója mellett, így nyújt teljeskörű támogatást. Tisztában vagyunk azzal, hogy a fejlődés nem állhat meg, ezért 2024-re számottevően megnöveltük fejlesztői és feldolgozói kapacitásunkat, így a jövőben sokkal sűrűbben érkeznek majd az újdonságok, frissítések. 

Drónos szolgáltatásaink elérhetőek drónnal és drónnal nem rendelkező Partnereink számára is, így abban az esetben, ha nem rendelkezik ilyen eszközzel, országos pilóta hálózatunk elvégzi a szükséges felméréseket, mely eredményét végül a szoftverben tekintheti meg.

AGRONmaps kijuttatási zónatérkép

Tápanyag kijuttatás a táblák azon zónáiban, amelyek igénylik az extra segítséget. Spóroljon költségein pár kattintással!

 

Gazdaságra szabott ajánlatok

A szolgáltatások teljes tárháza bárki számára elérhető, aki rendelkezik egy egyszerű számítógéppel és szélessávú internet eléréssel. A fix előfizetési csomagokat felváltják a Ügyfeleinkkel közösen kidolgozott, gazdaságra szabott megoldások, melyek teljesen átláthatóak és módosíthatóak maradnak a megrendelő számára. Fontosnak tartjuk, hogy az AGRONmaps felhasználói számára hasznot, hatékonyság növelést nyújtson az együttműködés, ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden megrendelt szolgáltatást magas szinten végezzünk el, a legkevesebb idő alatt. Minden szerződött Partnerünk jogosult rendszeres konzultációra, ahol a kérdéseit felteheti. Ez segítséget nyújthat abban, hogy az AGRON megoldásait a leghatékonyabban ki tudja aknázni.

 

Szolgáltatások, pályázatok

Szolgáltatásaink listáját az agráriumban zajló trendeknek megfelelően tovább fejlesztettük.

A fókusz főként az agrárdigitalizáción és fenntarthatóságon van, így kifejezetten a közelgő pályázatokra, AÖP követelméneknek való megfelelésre és a gazdaságok digitalizációjára koncentráltunk. Számos szolgáltatás rendelhető a jövőben a drónos távérzékelés mellett műholdas forrásból is, továbbá a komplex talajmonitoring is elérhetővé válik a szoftverben, mellyel teljesértékű döntéstámogatási megoldásokat kínál Ügyfeleinknek.

 

B2B lehetőségek

A szoftver új verziója, partnerségi megállapodás keretein belül egy kiválasztott domain címen, saját logóval üzemeltethető. A kijuttatási térképek letöltési felületén akár műtrágya, növényvédőszer, stb. ajánlásokat tehet a forgalmazó amellett, hogy a kijuttatás technológiájára is javaslatot tesz. Ebben a formában az értékesített terméket támogató kiegészítő szolgáltatás nyújtására is lehetőség van a gazdálkodó felé. A rendszeren keresztül az értékesítők kapcsolatot tarthatnak Ügyfeleikkel, fogadhatják igényeiket és nyújthatnak plusz szolgáltatást a meglévők mellé. Amennyiben tehát üzleti partnereink nem rendelkeznek saját térinformatikai szolgáltatással cégünk a teljes üzemeltetést vállalni tudja.

 

Amennyiben érdeklődik az AGRONmaps szoftver iránt, kérjük iratkozzon fel az első online bemutatóra!

Next
Next

Elérhető az AGRON legújabb agrárdigitalizációt támogató alapcsomagja a PrecízióStart